tisdag 9 augusti 2011

kryddig smulpaj

Äpplena och nektarinerna hemma började bli lite kantstötta så jag slängde ihop en smulpaj :-)

Jag skalade och skiva 4 äpplen och 2 nektariner.
Stekte dem i 50 gr smör, 4 msk mörkt muscovadosocker, 1 msk kanel, 1 msk malen ingefära och lite riven muskot. Stek allt tills det karameliseras. Häll i en form och låt svalna.

Blanda 200 gr smör i tärningar med 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl ljust muscovadosocker, 1,5 dl kokosflingor. Blanda till en smuldeg, blanda sen i 1,5 dl havregryn och hackade hasselnötter . Smula över äpplena och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 25 minuter!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar